Schaduw
Schaduw Mondzorgcentrum Giethoorn Mondzorgcentrum Giethoorn Schaduw
HomeHet CentrumSpecialisatiesInformatieAfspraak MakenActueelContact
Mondzorgcentrum Giethoorn - Cerec 3D
 Spacer

Cerec AC

Cerec staat voor Ceramic Reconstruction en bij deze behandelmethode wordt met behulp van een speciale computer een porseleinen restauratie ontworpen en vervaardigd. Dit systeem is sinds 1987 operationeel onder de naam CEREC. Sinds 1995 gebruiken wij deze techniek in onze praktijk. Begin 2012 zijn de nieuwste opname-eenheid en slijpunit geplaatst, het wordt nu ook mogelijk bruggen en implantaatkronen te maken terwijl u erop wacht.

Eerst wordt de tand of kies voorbereid in uw mond. De tandarts prepareert het element. Een oude amalgaam vulling of aangetast tandweefsel wordt bijvoorbeeld verwijderd. Met een speciale camera worden hier 3-dimensionale opnames van gemaakt. Uw tand verschijnt op het beeldscherm van de computer. Nu wordt er een vulling of kroon ontworpen in de computer. Tenslotte vervaardigt de computer de vulling of kroon en plaatst de tandarts deze direct in uw mond.

De volledige behandeling wordt in één bezoek voltooid. Alles gebeurt direct aan de stoel, zonder dat er een tandtechnicus bij betrokken is. U kunt, als u dat wilt, zelf meekijken op het scherm.

voor meer info

Spacer
Kerkweg 2
Schaduw