Cerec 3D

Cerec staat voor Ceramic Reconstruction en bij deze behandelmethode wordt met behulp van een speciale computer een porseleinen restauratie ontworpen en vervaardigd. Dit systeem is sinds 1987 operationeel onder de naam CEREC. Sinds 1995 gebruiken wij deze techniek in onze praktijk, mijn voorganger Jan Maarten de Bruijn was 1 van de pioniers in Nederland en dat hebben wij voortgezet. Onlangs zijn de nieuwste opname-eenheid en slijpunit geplaatst, het wordt nu ook mogelijk bruggen en implantaatkronen te maken terwijl u erop wacht.

Eerst wordt de tand of kies voorbereid in uw mond. De tandarts prepareert het element. Een oude amalgaam vulling of aangetast tandweefsel wordt bijvoorbeeld verwijderd. Met een speciale camera worden hier 3-dimensionale opnames van gemaakt. Uw tand verschijnt op het beeldscherm van de computer. Nu wordt er een vulling of kroon ontworpen in de computer. Tenslotte vervaardigt de computer de vulling of kroon. U kunt zelf zien hoe deze geslepen wordt. Vervolgens plaatst de tandarts deze direct in uw mond. U hoeft dus niet terug te komen en twee weken met een noodrestauratie te lopen.

De volledige behandeling wordt in één bezoek voltooid. Alles gebeurt direct aan de stoel, zonder dat er een tandtechnicus bij betrokken is. U kunt, als u dat wilt, zelf meekijken op het scherm.