Witte vullingen

Vullingen

In Mondzorgcentrum Giethoorn maken wij voor u diverse soorten tandkleurige vullingen.

Porseleinen vullingen met behulp van de Cerec-methode.

Deze vullingen zijn het sterkst en lijken het meest op de eigen tand.

Composiet vullingen

Deze vullingen worden gebruikt voor het vullen van gaatjes en het repareren van afgebroken tanden. Bovendien zijn composietvullingen geschikt voor het verfraaien van verkleurde tanden of tanden met een afwijkende vorm. Ook spleetjes tussen de tanden kunnen hiermee worden opgevuld.

Glasionomeer vullingen

Deze vullingen zijn makkelijker aan te brengen en daardoor zeer geschikt voor vochtiger plaatsen. Glasionomeervullingen slijten echter wel vlugger dan de andere soorten.

De voordelen van witte vullingen

Witte vullingen zijn tandkleurig en daardoor niet of nauwelijks te onderscheiden van de eigen kleur van tanden en kiezen. Het witte vulmateriaal wordt geplakt aan de tand of kies waardoor de tand of kies weer sterker wordt. Er hoeven geen gezonde delen van de tand of kies te worden weggeslepen om het vulmateriaal houvast te geven. Dit wegslijpen was wel noodzakelijk bij een amalgaamvulling (grijze vulling).

De nadelen van witte vullingen

Niet alle witte vullingen zijn zo sterk als amalgaamvullingen. Voor grote vullingen kan dan ook het beste porselein gebruikt worden. Soms kan een tand na het maken van een vulling enige tijd gevoelig blijven. Meestal verdwijnen deze klachten spontaan. Witte vullingen kunnen op den duur verkleuren. Deze verkleuring komt vooral voor bij mensen die roken of veel koffie, thee of rode wijn drinken. Zo’n oppervlakkige verkleuring kan simpel worden gecorrigeerd door de vulling te polijsten. Bij porseleinen vullingen treedt geen verkleuring op.

Gaan witte vullingen lang mee?

Een witte vulling kan jarenlang meegaan, dit geldt in het bijzonder voor de porseleinen vullingen.