Tanden Bleken

Tanden Bleken

Mondzorgcentrum Giethoorn gebruikt de producten van Cavex om uw tanden te bleken. Er worden mallen gemaakt op maat voor uw eigen gebit en u ontvangt speciale tandpasta’s. Ons team van Mondhygienistes en Preventie-assistentes helpt u om het maximale resultaat te bereiken.

 

De kleur van tanden en kiezen is bij ieder mens verschillend. De één heeft van nature witte tanden, bij de ander zijn ze iets geler. Ook tanden en kiezen in één mond hebben niet allemaal dezelfde kleur. Soms wijkt een kleur van een enkele tand sterk af van de overige tanden. Er zijn twee soorten verkleuringen:

Verkleuringen aan het tand- of kiesoppervlak

Uitwendige verkleuringen ontstaan doordat kleurstoffen uit voedings- en genotsmiddelen in de tandplak dringen. Dit gebeurt onder meer door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook door roken kunnen tanden verkleuren. De mondhygiëniste en preventieassistente verwijderen deze verkleuringen door de tanden te polijsten.

Verkleuringen in het tandbeen of glazuur

Inwendige verkleuringen ontstaan door grijze vullingen, ontwikkelingsstoornissen, medicijngebruik en het ouder worden of doodgaan van een tand.
Verkleuringen door grijze vullingen kunnen verwijderd worden door de grijze vullingen te vervangen door witte vullingen.
Verkleurde tanden als gevolg van “dode” tanden of veroudering kunnen gebleekt worden door een speciale behandeling. Wij maken dan speciale bleeklepels, die perfect op uw gebit aansluiten. Met de juiste bleekgel zorgen deze lepels ervoor dat tanden witter worden, daar waar u het wilt.

Als u uw tanden wilt bleken, bespreek dit dan altijd eerst met ons. Veel producten hebben namelijk negatieve bijwerkingen. De werking van whitening tandpasta’s is bijvoorbeeld niet wetenschappelijk aangetoond. Sommige whitening tandpasta’s bevatten zelfs een extra schuurmiddel dat het glazuur van uw tanden en vullingen laat slijten, waardoor de tandkleur juist donkerder wordt!